Volwassenenonderwijs MBO: nooit uitgeleerd

« Terug Start

POSTS

Autorijles

Gepost op

Rijles Ben jij 16,5 jaar of ouder? Dan mag jij beginnen met rijles! Vanaf jouw 17e verjaardag mag jij afrijden en proberen het felbegeerde “papiertje” te bemachtigen. Tot jouw 18e verjaardag mag jij nog niet alleen in een auto rijden, maar moet jouw coach (een meerderjarig persoon die in het bezit is van een geldig rijbewijs) met jou meerijden. Vanaf jouw 18e verjaardag mag jij alleen rondrijden in een auto. Maar zo ver is het nog niet. Meer lezen»

Vergroot de kans van slagen voor je autorijbewijs

Gepost op

Wanneer je zestien jaar en zes maanden bent kan je les nemen voor je autorijbewijs. Wat je reden ook is om je rijbewijs te halen, autorijles is een dure bezigheid, hierom kan je jezelf het beste goed voorbereiden om met weinig lessen toch aan een rijbewijs te komen. Hoe kies je een rijschool? De meest eenvoudige en voor de hand liggende eerste stap is je kennissen vragen wat hun ervaring is met autorijles. Meer lezen»

Carrierebemiddeling: jobcoaching

Gepost op

Moeite met het vinden van een baan, of niet op je plek in je huidige functie? Het werkleven is niet altijd een pretje. Misschien ben je na jaren werken uitgekeken op je werk of weet je helemaal niet wat je nu echt wilt. Het zijn momenten waarop je moet aanpakken, blijf niet zitten in de situatie maar ga aan de slag. Jobcoaching kan helpen in deze situaties. Ga samen met een onafhankelijk persoon aan de slag en zie wat jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn en werk zo naar jouw droombaan toe. Meer lezen»

Beginnen op het MBO

Gepost op

Eindelijk ben je geslaagd en kan je gaan studeren. Je hebt een VMBO diploma behaald, dus nu kan je naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs, oftewel het MBO. Deze is onderverdeeld in vier niveaus van 1 t/m 4. Bijpassend aan het niveau waarop je je middelbare schooldiploma hebt behaald, kan je een opleiding kiezen op het juiste niveau. Mocht je daar later nog interesse in hebben, kan je altijd nog een niveau hoger gaan studeren na het afronden van je opleiding. Meer lezen»