Volwassenenonderwijs MBO: nooit uitgeleerd

« Terug Start

Carrierebemiddeling: jobcoaching

Gepost op

Moeite met het vinden van een baan, of niet op je plek in je huidige functie? Het werkleven is niet altijd een pretje. Misschien ben je na jaren werken uitgekeken op je werk of weet je helemaal niet wat je nu echt wilt. Het zijn momenten waarop je moet aanpakken, blijf niet zitten in de situatie maar ga aan de slag. Jobcoaching kan helpen in deze situaties. Ga samen met een onafhankelijk persoon aan de slag en zie wat jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn en werk zo naar jouw droombaan toe. Wat is jobcoaching, voor wie is het en hoe kom in je contact? Alles wat je wilt weten over een jobcoach lees je hier.


Wat is jobcoaching?

Een jobcoach heeft een brede functie. Zijn werk bestaat uit het helpen van zowel werkende mensen als baanzoekende. Wanneer je op zoek bent naar een baan, maar telkens niet aangenomen wordt, kan het helpen om naar een jobcoach te gaan. Een jobcoach kan sollicatietips geven en zorgen voor feedback van een sollicitatie. Samen kijken jullie naar de valkuilen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de volgende keer meer kans hebt om aangenomen te worden.  Voor werkende mensen die hun positie zat zijn, iets anders willen of niet weten wat ze willen helpt een jobcoach ook. Middels gesprekken en vraaglijsten wordt gekeken naar wat jouw kwaliteiten en wensen zijn. Samen kijken jullie naar welke functies beter passen, soms komen hier hele bijzondere carrière switches uit voort. Een bankier die zich omschoolt tot verpleger of onderwijzer naar dierenarts. 


Voor wie is jobcoaching?

Zowel voor werkende als werkzoekende is jobcoaching een goed proces. Sta je open voor verandering, en wil je meer uit je werkende leven halen? Dan zijn sessies bij een jobcoach goed aan te bevelen. Steeds vaker sturen huisartsen en psychologen patiënten door naar een jobcoach. O Werk dat geen voldoening of uitdaging geeft kan zorgen voor slechte werkprestaties of zelfs ontslag. Zorg dat je weet wat je wilt en neem de tijd om dat samen met een jobcoach uit te zoeken. Ga weer de studiebanken in en laat je omscholen voor jouw droombaan. Er is steeds meer behoefte aan jobcoaches. In bijna elke plaats is wel een jobcoach te vinden. Om in contact te komen kun je zelf een proefafspraak aanvragen. Je kunt dan zien of het klikt en of de services bij jou aansluiten. Zorg dat je met plezier naar je werk gaat en dat sollicitatieprocessen jou makkelijker afgaan. Al maar een paar sessies kunnen jouw werkleven flink bevorderen.

Voor jobcoaching kijk je bij LeekerweideGroep.


Delen